Przejdź do treści

Ochrona danych osobowych

Ochrona danych osobowych

KLAUZULA INFORMACYJNA

DOT. OCHRONY DANYCH OSOBOWYCH

 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust.2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Dyrektor Powiatowej Stacji Sanitarno Epidemiologicznej w Ostrowi Mazowieckiej informuje, że:

  1. Administratorem przetwarzającym dane osobowe jest Powiatowa Stacja Sanitarno Epidemiologiczna w Ostrowi Mazowieckiej ul. Gen.Wł. Sikorskiego 3 tel. 296440680 e-mail: ostrow@psse.waw.pl

  2. Wyznaczony został Inspektor Ochrony Danych Osobowych tel. 29 6440680 wew.54 e-mail:abi.ostrow@psse.waw.pl

  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celu dopełnienia obowiązków nałożonych na Powiatową Stację Sanitarno Epidemiologiczną w Ostrowi Mazowieckiej na podstawie przepisów prawa.

  4. Odbiorcą danych osobowych są podmioty uprawnione na podstawie przepisów prawa.

  5. Dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.

  6. Dane osobowe będą przechowywane zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.

  7. Osoby, których dane osobowe są przetwarzane posiadają prawo żądania dostępu do treści swoich danych, prawo ich sprostowania, usunięcia ograniczenia przetwarzania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

  8. Osoby których dane są przetwarzane posiadają prawo wniesienia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych jeżeli osoba ta uzna, że przetwarzanie narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016r.

  9. Podanie danych osobowych jest wymogiem, w zależności od przedmiotu sprawy, ustawowym, umownym lub warunkiem zawarcia umowy.

  10. Przetwarzanie podanych danych osobowych nie będzie podlegało zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, o którym mowa w art. 22 ust. 1 i 4 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

 

Funkcję Inspektora Ochrony Danych pełni
Pani Małgorzata Smakosz
 
e-mail:abi.ostrow@psse.waw.pl